Bulgursalat

DSCF2141Bulgur er grovmalte hele hvetekorn uten skall og har en litt nøtteaktig smak. Passer veldig bra som en mettende salat alene, ved siden av grillmat om sommeren eller generelt til hvit fisk og lyst kjøtt.

Bulgurgryn
Cherrytomater
Pequillos/bakt paprika
Rødløk
Persille/Basilikum
Sitronsaft


1 del bulgur til 2 deler vann kokes i fem minutter, tas deretter av platen og bare trekke under lokk i 30-40 min. Cherrytomatene skal  bakes med litt olje over på 160 grader i ca 20 min (til de har falt litt sammen og skallet har sprukket, og til svakere varme de står på over lengre tid, desto bedre og smakfulle blir de).

Finhakk rødløk og urter og kutt pequillosene/paprikaene i små biter. La tomatene være hele. Bland alt sammen inn i bulguren og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Gjerne litt god olivenolje også hvis du har.

Spis salaten alene eller sammen med stekt kjøtt, fisk eller kylling.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *