Brytebrød med karve og ost

DSCF2112

50 g smør
7 dl vann
50 g gjær
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts karve
1 stort egg
200 g revet skarp hvitost
Egg til pensling
Karve og sesamfrø til pynt


Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett mel, salt og sukker og elt i 5 min i maskin og 15 for hånd. Ha i karve, egg og ost. (Bruk en litt skarp ost. Vanlig hvitost vil ikke merkes på smaken, så da kan man like gjerne droppe osten og spare kaloriene.) La deigen heve i 30 min til dobbel størrelse på et lunt sted.

Del deigen i 20 emner og rull til avlange brød. Legg i langpanne med 1-2 cm mellomrom. Hev i nye 30 minutter. Pensle med egg og strø over karve og sesamfrø. Stekes på 200 grader i ca 20 min.

DSCF2109
Oppskrift fra boka Nybakt til alle måltider av Opplysningskontoret for brød og korn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *