Hjemmelaget flatbrød

Når jeg var lærling lagde jeg disse grove flatbrødene hver uke. Siden det bare er grovt mel i de, kan de være litt tunge å kjevle ut tynt nok. Jeg kjevlet til jeg hadde vannblemmer i hendene! Det hadde kanskje mest med mengden jeg lagde å gjøre, men i dag går det som en lek! Bruk litt muskler og du kan imponere med hjemmelaget flatbrød som tilbehør til mange retter.


250 g rugmel
250 g byggmel
250 g sammalt hvete grovmalt
5 dl vann
1 ts salt

Oppskriften gir ca 10-15 store leiver.


Elt sammen til en deig og kjevle ut, så tynt du klarer. Stekes på takke på begge sider til flatbrødene blir sprø. Små mengder kan stekes i stekepanne på middels varme!

Oppskriften er fra Tom Victor Gausdal sin bok Husmannskost som ble kåret til verdens beste kokebok i 2005.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *