Dark chocolate cupcakes with marbled frosting

DSCF2643
Det kule med å marmorere frostingen er at ingen cupcakes blir helt like:-)

(Ca 15 stk)
100 g mørk sjokolade
100 g smør
1 dl kako
2 egg
150 g sukker
2,3 dl mel
1 ss maizena
1 ts. bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte
150 g sjokoladeknapper


Mål opp sjokolade, smør og kakao i en bolle og smelt over vannbad. Røres til en jevn røre. Pisk sukker og egg til en luftig krem. Når sjokoladerøren er avskjølt blandes den i eggedosisen og mikses sammen i et par minutter. Bland alt det tørre sammen og ha det i miksebollen sammen med fløten. Mikses et par minutter til. Til slutt blander du inn sjokoladeknappene med en slikkepott. Fordel røren i muffinsformer. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.

Hvis du ikke skal servere muffinsene samme dag og setter de kjølig vil sjokoladeknappene stivne, så varm de på 100 grader i ca 8 min for å smelte de igjen:-) Dette må selvfølgelig gjøres uten frosting på.

DSCF2572

Marbled frosting:
200 g romtemperert smør
Ca 1/4 pakke melis
2 ss vaniljesukker
1 pakke philadelphiaost naturell
Konditorfarge
Evt. annen pynt som f. eks spiselige sølvperler


Pisk sammen alt utenom konditorfarge. La det bli en luftig krem. Ta ut ca halvparten av kremen i en bolle. I den andre halvparten av kremen som er igjen i mikserbollen, tilsetter du konditorfarge. Pisk sammen. Nå trenger du en sprøytepose med sprøytetuppen Wilton 1 M (fås kjøpt på traktøren). Fyll sprøyteposen med en stor ss av kremene annenhver gang. Altså først en spiseskje med hvit frosting og så en spiseskje med farget frosting, til all frostingen er i sprøyteposen. Da er det bare å begynne å pynte!

DSCF2636

Oppskriften på sjokoladecupcakene fant jeg på http://www.passionforbaking.com/.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *