Grove horn

60 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin- eller grovmalt
1 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts salt
egg til pensling
valmue- eller sesamfrø til pynt


Smelt smøret og ha i melken. Varmes til væsken er fingervarm, 37 grader. Rør ut gjæren i væsken og ha i sukker, kardemomme og mel. Elt deigen godt. Fem minutter i maskin eller 15 min for hånd. Dryss i mel til deigen slipper bakebollen og ikke kleber. Heves på et lunt sted i 30 minutter.

Ta deigen ut på et melet bakebord. Deles i to og kjevle hver av delene til en stor, rund leiv. Bruk et pizzahjul og del hver av leivene i åtte «pizzastykker». Begynn å rull fra den bredeste delen og form de som horn på et brett kledd med bakepapir. Dekk med et klede og hev i nye 20 minutter. Pensles med egg og frø og stekes på 220 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

 Oppskriften er fra Nybakt til alle måltider, fra opplysningskontoret for brød og korn.

3 kommentarer

  1. De så gode ut!

  2. De så kjempegode ut! Kanskje jeg skal prøve de i påsken:)

    1. Tusen takk! Det syns jeg du skal gjøre. En god påskefrokost fortjener litt hjemmelaget gjærbakst 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *