Reker
Vårløk
Sukkererter
Sushiris
Nori-blad
Riseddik
Ristede sesamfrø
Syltet ingefær
Aioli
Chili
Kok ris etter anvisning på pakken og smak den til med riseddik. Bland i ristede sesamfrø og finhakket, syltet ingefær. Skrell rekene. Kutt vårløken i like lange biter som sukkerertene og finsnitt begge på langs. Lag en aioli, kjør en chili og litt rapsolje med en stavmixer og bland i litt og litt i aiolien til den smaker godt av chili.
Legg et nori-blad på en rullematte av bambus(fås kjøpt på butikken), fordel ris utover bladet, men la det være igjen en cm nærmest deg uten ris og 2-3 cm øverst på bladet. Legg først rekene i midten av risen, så en stripe chili-aioli, vårløk og sukkererter. Ta tak i delen nærmest deg og rull over garnityret og stram godt. Dypp hendene i litt vann blandet med litt riseddik og stryk det over toppen av bladet uten ris. Rull helt rundt. Og så har du en ferdig maki-rull!
Kutt av endene. Del først i to på midten. Del så de to halve på midten og hver av de fire på midten. Så får du 8 biter på en rull. Beregn ca 2-3 ruller per person.
GOD SPIS!
Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!
Dette så utrolig godt ut, må prøves neste gang jeg lager maki 🙂 flott blogg du har, masse god inspirasjon!
Tusen takk!