Sushi maki med reker, vårløk og sukkererter

DSCF3757
Sushi betyr bare ris smakssatt med riseddik, så det er ingen som sier at rå fisk må være med. Her har jeg laget sushi maki med kokte reker, som både sushi-elskere og de litt mer skeptiske kan like!

Reker
Vårløk
Sukkererter
Sushiris
Nori-blad
Riseddik
Ristede sesamfrø
Syltet ingefær
Aioli
Chili


Kok ris etter anvisning på pakken og smak den til med riseddik. Bland i ristede sesamfrø og finhakket, syltet ingefær. Skrell rekene. Kutt vårløken i like lange biter som sukkerertene og finsnitt begge på langs. Lag en aioli, kjør en chili og litt rapsolje med en stavmixer og bland i litt og litt i aiolien til den smaker godt av chili.

Legg et nori-blad på en rullematte av bambus(fås kjøpt på butikken), fordel ris utover bladet, men la det være igjen en cm nærmest deg uten ris og 2-3 cm øverst på bladet. Legg først rekene i midten av risen, så en stripe chili-aioli, vårløk og sukkererter. Ta tak i delen nærmest deg og rull over garnityret og stram godt. Dypp hendene i litt vann blandet med litt riseddik og stryk det over toppen av bladet uten ris. Rull helt rundt. Og så har du en ferdig maki-rull!

Kutt av endene. Del først i to på midten. Del så de to halve på midten og hver av de fire på midten. Så får du 8 biter på en rull. Beregn ca 2-3 ruller per person.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

2 kommentarer

  1. Dette så utrolig godt ut, må prøves neste gang jeg lager maki 🙂 flott blogg du har, masse god inspirasjon!

  2. Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *