Vietnamsiske vårruller med andebryst og hoi sin saus

DSCF3743Disse vårrullene kan serveres som forrett, fingermat, eller som en del av en tapasmeny. Kun andrebrystet skal stekes, resten skal bare kuttes. Og med en bolle kaldt vann er de klare til å rulles. Rispapir trenger nemlig ikke kokes, kun dyppes i kaldt vann.

Andebryst (1 bryst holder til ca 15 vårruller)
Hoi sin saus (fås kjøpt i asiatiske matbutikker)
Kål
Agurk
Vårløk
Syltet ingefær
Frisk koriander
Rispapir (fås kjøpt i asiatiske matbutikker)


Snitt andebrystet med en skarp kniv. Kun i skinnet, ikke i kjøttet! La stekepannen bli rykende varm før du legger andebrystet med skinnet ned i pannen. Andebrystet skal bli gyllent og få en sprø overflate på skinnsiden. Snu fileten og la det få farge på andre siden også. Krydre med salt og pepper. Stekes ferdig i ovn på 180 grader i 12-14 minutter. Avkjøl. Kutt så i skiver.

Finsnitt kålen og smak til med salt, litt sukker og finkuttet, syltet ingefær.Kutt agurk i staver og finsnitt vårløken. La de være ca like lange som skivene av andebrystet. Grovhakk korianderen. Fyll en bolle med kaldt vann og dypp ett og ett rispapir og legg på arbeidsbenken (rispapiret vil bløte seg opp ordentlig etter noen sekunder). Legg på litt av kålblandingen i midten av rispapiret, agurk, vårløk, en teskje hoi sin saus og andebrystet til slutt. Rulles som en vårull: Brett fliken av rispapir nærmest deg over innholdet, så begge sidene og rull ferdig. Rull de stramme.

GOD SPIS!

4 kommentarer

 1. Hei! Jeg er veldig glad i and. Dette så nydelig ut. Takk for veldig lettvint forklaring på hvordan man skal få anden perfekt. Kjempeide for servering av and. Litt a la crispy duck?!

 2. Tusen takk! Bruk samme metode om du skal servere andebryst til hovedrett. Jeg syns den blir perfekt. Selv om antall minutter kan variere litt fra ovn til ovn.

  Skal du lage crispy duck kan du bruke andelår som confiteres(kokes i nøytral olje) til kjøttet faller av bena. Så plukker du av kjøttet, fordeler det utover et stekebrett og steker det på høy varme i ovn (ca 220 grader) til kjøttet blir crispy. Prøv med 5-10 minutter først i forvarmet ovn. Og evt lenger om den ikke er så crispy som du ønsker.

  Kinesiske pannekaker til crispy duck fås også kjøpt i asiatiske matbutikker. Lompene er rå og må dampes i en bambus-beholder.

  I de bløte vårrullene kan du forresten bruke både andrebryst og crispy duck and. Andebrystet er bare en litt enklere versjon.

  Lykke til!

 3. Tusen takk for tips. Det hender vi får kjøpt ferdig og god andeconfit fra importøren Sarrazac, men det er ikke alltid så lett å være kreativ. And må nok være en av mine favoritter!

 4. Dette så skikkelig snadder ut, elsker and. Den er så mange varianter av dette og barna elsket å spise på et sted som heter Hoa Bin da vi bodde i Sør Korea. Det å kunne sette sammen maten selv ala taco er noe av det beste de vet. Har aldri forsøkt kombinasjonen andeconfit, kimchi og hoisinsause, men er åpen for det meste:)

  God Natt
  Liza

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *