Thai noodles

DSCF4280
DSCF4268
Selv får jeg inspirasjon fra kokebøker, mat-programmer og restaurantbesøk, men jeg følger veldig sjelden en oppskrift når jeg lager middag. Som denne retten for eksempel: Inspirasjon fra Jamie Olivers sitt tv-program «30-minutes meals». Jeg hadde ikke skrevet ned oppskriften, så jeg gjorde det sånn jeg husket selv om jeg hadde ikke alle de riktige grønnsakene og krydderne. Jeg har en følelse av at mange tror de ikke kan lage en rett hvis de ikke bruker de nøyaktig samme ingrediensene. Det er helt feil! Poenget med oppskriftene jeg legger ut her er ikke at dere nødvendigvis skal følge oppskriftene til punkt og prikke, men få inspirasjon til en mer interessant mathverdag. Lykke til!

Biff
Nudler
Grønnsaker du har tilgjengelig eller liker (Jeg brukte grønne bønner, brokkoli, sjampinjong)
Hvitløk
Chili
Ingefær
Koriander
Vårløk
Soyasaus
Honning
Oksebuljongterning


Rens og kutt grønnsakene og kok de i et par minutter. Spar på grønnsaksvannet og ha i buljongterningen. Kok nudlene i vannet. Krydre biffen med salt og pepper og stek den på høy varme et par minutter på hver side(avhenger av tykkelsen). La biffen hvile. Kutt og stek sjampinjongene i den samme stekepannen.

Bruk en fin rasp og rasp et par hvitløksfedd og like mye chili og ingefær. Ha litt olivenolje i blandingen og bland sammen. Gni smakene inn i biffen før du kutter den i tynne skiver. Gni også hver skive inn i det som måtte være igjen av krydderet. Ikke la noe gå til spille!

Ta frem serveringsbollene og ha i chili-krydder, soyasaus, honning, salt og pepper, finkuttet vårløk og litt raspet hvitløk i hver av de. Når nudlene er ferdig kokt tar du også en sausøse med oksekraften i bollene. Dette blir sausen. Anrett nudlene i serveringsbollene og ha i grovhakket koriander. Bland nudlene i sausen som ligger nederst i bollen. På toppen anretter du grønnsakene og biffskivene.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *