
Det er så rart hvordan smaker fra barndommen kan gi den aller største følelse av lykke. Og selv om jeg egentlig aldri har likt hvordan sukkeret i en ekte sunnmørsk ferje-svele knaser mellom tennene, er det allikevel ingenting som er bedre…
5 egg
1 l hvetemel
1 l kulturmelk
75 gram smeltet smør
1,5 toppet ts bakepulver
1,5 toppet ts hornsalt
Ca 2,5 dl sukker
Pisk godt sammen egg, sukker bakepulver og hornsalt. Tilsett først kulturmelken og rør sammen, deretter melet og rør sammen. Til slutt tilsetter du smøret og rører til en jevn smete.
Stekes i stekepanne eller takke på litt over middels varme. Et tips er å bruke formfett på sprayboks istedenfor smør når du steker. Da får de en jevnere farge og får ingen bismak av brent smør. Server med det du liker best. Jeg spiser de gjerne som de er.
Nå fikk jeg lyst til å ta frem takken.
God kveld
Liza