Kyllingbryst med persillecrust og choritzo

P1010066
Oppskrift fra kokeboka Min mat.

4 personer:
4 kyllingbryst med skinn
4 skiver loff uten skorpe

2 dl finhakket persille
1 ss maldonsalt
2 ss mykt smør
1 kålhode
3 dl kremfløte
300 g små sjampinjonger
100 g choritzopølse i små terninger
400 g Amandine-poteter
Frisk oregano
Olivenolje

Brun kyllingbrystene på begge sider i en stekepanne og krydre med salt og pepper. Kjør loffen i en kjøkkenmaskin til den er helt fin. Ha i persille, smør og salt og kjør det sammen. Stryk massen over kyllingbrystene og stek dem i ovnen på 160 grader i ca 25-30 minutter. Kutt kålen i relativt store biter. Forvell den i saltet, kokende vann i ca fem minutter og legg den deretter over i en bolle med kaldt vann. Vri ut alt vannet av kålen, Kok opp fløten og ha i kålen. La det småkoke til det tykner. Del sjampinjongene i fire og stek dem gylne i en stekepanne, tilsett choritzo og stek det videre til choritzoen har fått et sprøtt ytre. Ha stekesjyen i kålen og smak til med salt og pepper.

La kyllingbrystene hvile før du kutter de i skiver. Ha potetene i en ildfast form, krydre med maldonsalt og kvernet pepper. Vend de i litt olivenolje og masse frisk oregano. Ha gjerne noen hvitløksfedd sammen med potetene, som du kan fjerne etter steking. Det gir god smak og aroma til potetene. Potetene stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Potetene kan stekes ferdig før du har kyllingen i ovnen og varmes opp i ovn, mens kyllingen hviler.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *