Hjemmelaget hamburger med cheddar og bakte gulrøtter

P1010199 Selv om sommeren er over kan man fortsatt lage paraplydrinker og grillmat inne. Servèr hjemmelaget hamburger med bakte gulrøtter for mye bedre samvittighet eller en blanding av gulrøtter og poteter for litt bedre samvittighet!

400-600 g karbonadedeig
1 1/2 ss potetmel
Melk
4 store sjampinjong
400-600 g gulrøtter/poteter
Hamburgerbrød
Cheddar


Start med å blande inn potetmel i karbonadedeigen. Tilsett melk til den får en bra konsistens og smak til med salt, pepper og evt. andre krydder eller friske urter. Form til store runde boller og press de flate. Hamburgerne stekes i panne til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. Legg på en skive cheddar på hver burger eller hvilken som helst annen ost du foretrekker.

Kutt poteter og gulrøtter i staver og vend de rundt i olivenolje, salt og pepper. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter til de er møre. Lag din favorittdressing eller kjøp for eksempel barbequesaus(det er lov å jukse litt i hverdagen) og smør det på burgerbrødet. Servèr med ditt yndlingstilbehør, jeg brukte salat, stekte skiver av sjampinjong og sylteagurk.

GOD SPIS!

7 kommentarer

 1. Mmmm, ser så godt ut! Hadde kjøttboller i dag, så jeg må vel vente en dag eller to før jeg prøver denne 🙂

  1. Tusen takk! Håper det smaker 🙂

 2. Bra blogg, Helene!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 3. Anonymous

  Har du forslag til en god dressing? Jeg er så dårlig på den slags:)

  1. Hei 🙂 Hva slags dressing tenker du på? Til hamburger?

  2. Anonymous

   Ja, tenkte på til hamburger! Men gjerne til salater også:)

  3. Creme fraiche/rømme eller majones er en god start til en hamburger dressing. Min enkle favoritt er creme fraiche/rømme, dijonsennep og ketchup blandet sammen. Passer til burger! Ellers kan man ta disse utgangspunktene og blande med friske urter og smake til med salt, pepper og sitronsaft.

   Til salatdressinger foredtrekker jeg vinagretter. Bland 1 del olivenolje, 1 del vineddik, 1 ss dijonsennep og et par spiseskjeer acasiahonning og smak til med salt og pepper. Pisk sammen. Supergodt hvis man liker en søt og syrlig dressing!

   Var dette til hjelp? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *