Reinskavgryte med selvplukkede kantareller og tyttebær

Nå er det høst og det bugner av fantastiske råvarer i naturen. Plukk dem!!



Til fire personer trenger du:
400-600 g reinskav
400 g kantareller
150 g tyttebær
5 dl fløte
100 g bacon
1-2 løk
500 g poteter
Smør
Melk
Dijonsennep

  • Start med å steke regnskavet sammen med bacon i terninger i en stekepanne. Ta kjøttet ut av pannen for å steke soppen.
  • Stek kantarellene i en varm stekepanne med litt olje. Når soppen har blitt gyllen, tilsetter du løken og steker til den blir myk.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen, tilsett fløte og la det koke til fløten tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett tyttebærene rett før servering.
  • Skrell og kok potetene møre, hell av vannet og damp de tørre.
  • Mos de sammen med smør og melk til passe konsistens. Tilsett et par spiseskjeer dijonsennep i purèen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *