Kjøttkaker med ertestuing og rørte tyttebær

P1010604
Jamie Oliver sa det best: Den beste maten jeg har smakt er laget av mødre og ikke av kokker.
Derfor feirer vi alle mødre og lager mors kjøttkaker til middag.

4 personer:
600 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 ss potetmel
2 egg
1 løk
1 liten pakke frosne erter
100 g tyttebær
2 ts sukker
Melk/fløte
40 g smør
40 g mel
1 terning kjøttbuljong


Kna potetmel inn i kjøttet og tilsett eggene og finhakket løk. Ha i melk litt etter litt og kna til deigen har en fin konsistens. Smak til med salt. Form til kjøttkaker og stek de i litt olje til de er gylne. Så kan du velge om du vil steke de ferdig i stekepanne, i ovn på 200 grader i ca 10 minutter eller koke de ferdig i sausen.

Kok opp ca 1,5 dl melk eller fløte og ha i ertene. La det putre i ca. ett minutt og kjør ertene til purè med en stavmixer. Smak til med salt. Varm opp ertepurèen rett før servering. For å beholde den fine grønne fargen må du ikke la ertene koke for lenge.

Til sausen smelter du smøret og pisker inn melet. Rør til det får en mørk brun farge. Tilsett først ca. 3 dl vann for så å tilsette mer om sausen blir for tykk. Ha i buljongterningen og kok i 10 minutter. Smak til med salt om nødvendig. Strø sukker over tyttebærene og rør det sammen. Servèr med kokte poteter.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» nederst på siden om du likte innlegget!

2 kommentarer

 1. Hei hei
  Dette ser godt ut, lenge siden jeg har spist dette nå.
  Ha en fin uke
  Klem
  Liza

  1. Hei, Liza!
   Takk. Kjøttkaker er undervurdert! 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *