Flesk og duppe

P1010598


Flesk og duppe tror jeg må være min favoritt-husmannskost! Kanskje fordi det det (av nokså åpenlyse grunner) begrenser seg til noen få middager i året.


4 personer:
Ca 1 kg sideflesk
60 g smør
60 g mel
Melk
1 ss dijon
Poteter
Gulrøtter
Persille


Skjær av eventuell svor på sideflesket. Kutt det i skiver og stek på høy varme i en stekepanne til det er gyllent og til fettet har blitt sprøtt. Smelt smør og rør inn mel, spe med melk til passe tykkelse og la det koke i 5-10 minutter. Ha i stekefettet fra flesket for ekstra smak og/eller en spiseskje dijonsennep. Du kan også lage jevningen med stekeflesket istedenfor smør! Ha i finkuttet persille om du har.

Jeg serverte med bakte, halve poteter og kokte gulrøtter delt i to på langs.

God spis!

P1010600

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

3 kommentarer

  1. Anonymous

    Åpenlyse grunner?

  2. Ja det vil jeg påstå 🙂

  3. Mmmmmm, nå fikk jeg lyst på flesk og duppe:)
    Fin adventstid på deg:)
    Klem
    Liza

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *