Pølser med potetpurè og grov sennep

Prøv å få tak i grove pølser til denne retten ellers er det liksom ikke verdt bryet. Noen ferskvaredisker har produkter fra lokale leverandører.


4 personer:
8-10 grove pølser
500 g poteter
Melk
Smør
Grov sennep
Paprika
Squash
Løk


Stek pølsene i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter. Kok potetene møre og ha i en kladd smør og ca. 3 dl melk. Bruk en ballongvisp og visp purèen glatt. Smak til med salt og rør inn et par spiseskjeer med grov sennep.

Reduser oksekraft fra 1 liter til 2 dl. Lag en hvitvinsreduksjon med hvitvinseddik og løk. Reduser fra 2 dl til 1/2 dl og bland med oksekraften. Karamelliser en spiseskje sukker og hell over væsken. Smak til med salt og pisk inn noen terninger smør rett før servering. Må ikke kokes med smør!

Servèr med stekt paprika, squash og løk.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» hvis du likte innlegget!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *