Kjøttsaus med stangselleri

P1010725Denne sausen kan du bruke til både spagetti, lasagne og pizza og den er stappfull av digge grønnsaker. Stangsellerien syns jeg gir en mer «voksen» smak til kjøttsausen og bidrar som et deilig sprøtt element. Om kresne barn skal spise er det bare å kutte grønnsakene veldig veldig små! Den gode smaken vil fortsatt være der, men grønnsakene kan gjemme seg fra småspionene.

4 personer:
400 g kjøttdeig
1 boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
6 selleristenger
6 sjampinjonger
4 gulrøtter
2 løk


Bruk helst en stor jerngryte eller en annen stor kjele. Rasp gulrøttene og kutt sopp, løk og stangselleri i passe biter. Brun først kjøttdeigen på høy varme og tilsett løk og sopp. Når løken er blank og soppen har fått litt farge tilsettes tomatpureen. La den frese mens du rører godt i noen sekunder. Ha i hakkede tomater og tilsvarende mengde vann. La det koke til det tykner. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med litt sukker, salt og pepper og tilsett raspet gulrot og stangselleri. Ha også i litt cayennepepper om du liker en pikant smak på kjøttsausen.

Serveres med pasta eller du kan bruke sausen i lasagne eller som pizzasaus.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *