Won ton med asiatisk kjøttfyll

P1010789
Won ton er en genial liten ting som kan fylles med hele verden og deretter kokes som fylt pasta eller friteres som jeg har gjort her. Genialt! Du får kjøpt won ton i frysedisken i de fleste innvandrerforretninger.

Ca. 40 stk
Won ton (du finner det i frysedisken i en asiatisk matbutikk)
300 g kjøttdeig
1/2 chili
2 fedd hvitløk
2 ss ingefærpaste
2 vårløk
1 bunt koriander
1 egg
1 ss potetmel
1/2 dl melk/vann
Worcestershiresaus
1 egg til pensling
1 liter rapsolje til frityr


Legg pakken med won ton til tining i romtemperatur. Ca. en time. Ha kjøttdeigen i en bolle. Finhakk chili, koriander og vårløk. Riv hvitløksfeddene og bland alle ingrediensene med kjøttdeigen. Smak til med salt og worcestershiresaus.

Legg won ton utover kjøkkenbenken og legg ca. en teskje med kjøttdeig i midten på hver won ton. Pensle med egg rundt hele og brett til trekanter. Trykk lett med fingrene rundt der fyllet ligger for å unngå luftbobler. Legg på et brett med bakepapir.

Varm opp oljen på middels varme. Test om oljen er varm nok ved å stikke pinnen på en tresleiv i oljen. Når det bruser lett rundt sleiven er oljen klar. Friter til de er gylne og legg de på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. Server med dip. f. eks. sweet chili saus.

GOD SPIS!

P1010787P1010799P1010836

Klikk gjerne «liker» nederst på siden om du syntes dette innlegget var interessant!

4 kommentarer

  1. Veldig gode kokte også! Kokes i tre-fire min før et halvt glass kaldt vann helles oppi. Oppkok på nytt, kok i tre-fire nye minutter. Gjenta en gang til. Topp tre beste jeg vet. Skal kjøpe meg en sånn damp-greie tror jeg.

  2. Er deigen forresten laget av pasta? :/

  3. Hovedsakelig de samme ingrediensene som pasta ja! Har ikke prøvd metoden din, men jeg koker de et par minutter. Kjempegodt 🙂 Kjøpte meg sånn damp-greie her om dagen. Anbefales! 🙂

  4. Herlig elsker wontons fritert eller i suppe.
    Sees vi den 20.?
    Klem
    Liza

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *