Vietnamesiske vårruller med svin og glassnudler

P1010795Når jeg var liten var jeg mye med en venninne fra Vietnam. Jeg var hjemme hos henne så ofte at moren hennes sparte flere ganger litt middag til meg i tilfelle jeg kom innom. En gang sparte hun noen ferske vårruller og det glemmer jeg aldri… Her får dere oppskriften på et barndomsminne:
Skiver av svinefilet/svinekoteletter (150-200 g per person)
Rispapir
Glassnudler
Vårløk
Chili
Agurk
Koriander
Hoi sin saus

Marinade:
Sweet chili saus
Worcestershire saus
Fersk ingefær
Hvitløk
Honning


Legg glassnudlene i bløt i varmt vann i ca. en time. Sil av vannet.
Til marinaden blander du et par spiseskjeer av hver saus, en spiseskje revet ingefær og honning og 2 fedd, revet hvitløk og salt. Legg svinefiletene og marinaden i en brødpose, knyt igjen og massèr marinaden godt inn i kjøttet. La stå så lenge som mulig. Minst en time, men gjerne et døgn om du har mulighet. Stek kjøttet på høy varme i en stekepanne, ca. fire minutter på hver side. La kjøttet hvile til det er avkjølt og kutt det i strimler.

Del en agurk i to, fjern kjernen med en teskje og kutt agurken i staver. Chili finsnittes og vårløken kuttes i like lange som agurken, så på langs og finsnittes på langs til tynne strimler. Finhakk korianderen.

Rispapir legges en og en i bløt i en bolle med kaldt vann, legg papiret på kjøkkenbenken. Smør utover en teskje med hoi sin saus på hvert papir og legg på alt du har forberedt. Rull sammen som en vårrull. Tynn ut litt ekstra hoi sin saus med vann og servèr som dip.

GOD SPIS!

P1010801
Klikk gjerne «liker» dersom du syntes innlegget var interessant!

3 kommentarer

 1. Mmmm det så godt ut:)
  Klem
  Liza

 2. Har laget det en gang selv, og det var nydelig. Lager det igjen i kveld, og håper kjæresten min blir fornøyd når ho kommer hjem fra seinvakt! Skjønt jeg velger å kutte ut korianderen..

  1. Jeg er helt overbevist om at kjæresten din ble fornøyd med å komme hjem til dette!
   Takk for at du tok deg tid til å legge igjen kommentar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *