Ytrefilèt av okse med tomatsalat og maispure

Her skal dere få oppskriften på en fantastisk god maispure, som er mitt favoritt-tilbehør til lørdagsbiffen!

4 personer:

150-200 g okse ytrefilet i skiver per person.
300 g mais
2-3 dl fløte
6-8 tomater
Basilikum
Olivenolje
Amandine-poteter
Ha potetene i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Vend de inn i olivenolje. Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter. Krydre biffene på hver side med salt og pepper og gni de inn med litt rapsolje. Stek de på begge sider i en stekepanne på høy varme. Ca. 3-5 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke biffene er. De kan også stekes ferdig i ovn.

Tomatene skjæres i skiver og legges på et fat. Dryss god olivenolje over, maldonsalt, kvernet pepper og frisk basilikum. Ha mais og fløte i en kjele og kok opp. Bruk en blender eller en stavmixer og kjør maisen litt finere. Den skal være ganske grov i konsistensen!

Smak maisen til med salt og varm opp før servering.

GOD SPIS!

1 kommentar

  1. Mmmm, det så godt ut:)
    Ha en fin Himmelsprett.
    Klem
    Liza

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *