Gul ertesuppe med svineknoke

Ertesuppe tar sin tid å forberede selv om det er med enkle grep. Et tips er å koke svineknoken og legge ertene i vann dagen før. Så gjør den omtrent seg selv på en times tid.

4 personer:
Svineknoke
1 pakke tørkede gule erter
2 gulrøtter
1/3 sellerirot
2 poteter
1/2 purreløk
1 løk


Ertene bløtlegges fra 12 timer til 1 døgn. Legg svineknoken i en stor kjele og dekk med vann. La det koke til kjøttet faller av bena. Ca. 1 1/2 time. Ta knoken ut av kraften og ta av kjøttet, riv eller kutt det i mindre biter. Hell vannet av ertene og ha de i kraften fra svineknoken. Kokes i 1 time. Tilsett terninger av gulrot, sellerirot og potet og finkuttet løk og purreløk. La alt koke sammen i ca. 20 minutter til både ertene og grønnsakene er møre. Tilsett kjøttet på slutten av koketiden og smak til med salt.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» nederst på siden om du syntes innlegget var interessant!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *