4 personer:
600-800 g svinenakke
2 ts chilisaus
1 ts honning
2 ss rapsolje
2 ts revet ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 1/2 kopp cous cous
1 paprika
1 gul løk
Rosiner
3 tomater
1 boks kokte kikerter
1 ts gurkemeie
1 ts cumin
Frisk persille
Rør sammen chilisaus, honning, olje, ingefær og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Ha blandingen i en brødpose sammen med svinenakken. Massèr marinaden inn i kjøttet. La det gjerne ligge i noen timer hvis du har tid. Brun kjøttet i en stekepanne på begge sider. Stek kjøttet ferdig i stekepannen i ca. 3 minutter på hver side, eller i ovn på 200 grader i ca. 5-8 minutter.
Kok opp 1 1/2 kopp vann sammen med litt salt, ta kjelen av varmen og tilsett cous cous. La det stå under lokk i 5 minutter. Bruk stekepannen og stekesjyen fra kjøttet og ha i finkuttet løk. Stek til løken er blank. Tilsett paprika og tomater i terninger og tilsett rosiner og kikerter. Tilsett krydderne og la det frese i noen sekunder. Smak til med salt og pepper. Ha ca. 1/2 dl vann i stekepannen og la det koke litt inn. Rør det deretter inn i cous cousen.Bland i frisk persille til slutt.
GOD SPIS!