Chili- og honningmarinert svinenakke med cous cous

Svinenakke er noe alle burde prøve, det har veldig mye smak og passer veldig godt sammen med litt søte smaker. Her får du en eksotisk, enkel rett som er lagd på maks en halvtime. Det betyr en halvtime lenger i ettermiddagssolen…

4 personer:
600-800 g svinenakke
2 ts chilisaus
1 ts honning
2 ss rapsolje
2 ts revet ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 1/2 kopp cous cous
1 paprika
1 gul løk
Rosiner
3 tomater
1 boks kokte kikerter
1 ts gurkemeie
1 ts cumin
Frisk persille


Rør sammen chilisaus, honning, olje, ingefær og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Ha blandingen i en brødpose sammen med svinenakken. Massèr marinaden inn i kjøttet. La det gjerne ligge i noen timer hvis du har tid. Brun kjøttet i en stekepanne på begge sider. Stek kjøttet ferdig i stekepannen i ca. 3 minutter på hver side, eller i ovn på 200 grader i ca. 5-8 minutter.

Kok opp 1 1/2 kopp vann sammen med litt salt, ta kjelen av varmen og tilsett cous cous. La det stå under lokk i 5 minutter. Bruk stekepannen og stekesjyen fra kjøttet og ha i finkuttet løk. Stek til løken er blank. Tilsett paprika og tomater i terninger og tilsett rosiner og kikerter. Tilsett krydderne og la det frese i noen sekunder. Smak til med salt og pepper. Ha ca. 1/2 dl vann i stekepannen og la det koke litt inn. Rør det deretter inn i cous cousen.Bland i frisk persille til slutt.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *