Hjemmelaget Granola

Hjemmelaget granola er en super liten sak for en rask, enkel og mettende frokost eller et mellommåltid. Granolaen kan serveres over yoghurt, kesam eller cottage cheese – til og med til havregrøt, når jeg tenker meg om..
 Og du har faktisk lyst på frokost fordi du vet at dette har du laget helt selv.

200 g valnøtter
300 g hasselnøtter
300 g mandler
200 g tørket frukt (f. eks. rosiner og tranebær)
150 g tørket kokos
4 ss rapsolje
4 ss honning


Kjør nøttene en liten runde i en blender eller hakk de grovt med en kniv. Rør inn olje og honning. Spre blandingen utover et stekebrett med bakepapir og stek på 140 grader i 1 time. De siste 5-10 minuttene fordeler du halvparten av kokosen utover brettet. Avkjøl granolaen og bland i resten av kokosen og den tørkede frukten. Ha granolaen over i lufttette glass eller bokser.

Granolaen serveres over yoghurt, kesam, cottage cheese eller havregrøt og gjerne sammen med friske bær eller frukt. Et lite kaneldryss er også godt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *