Hjemmelaget granola er en super liten sak for en rask, enkel og mettende frokost eller et mellommåltid. Granolaen kan serveres over yoghurt, kesam eller cottage cheese – til og med til havregrøt, når jeg tenker meg om..
Og du har faktisk lyst på frokost fordi du vet at dette har du laget helt selv.
200 g valnøtter
300 g hasselnøtter
300 g mandler
200 g tørket frukt (f. eks. rosiner og tranebær)
150 g tørket kokos
4 ss rapsolje
4 ss honning
Kjør nøttene en liten runde i en blender eller hakk de grovt med en kniv. Rør inn olje og honning. Spre blandingen utover et stekebrett med bakepapir og stek på 140 grader i 1 time. De siste 5-10 minuttene fordeler du halvparten av kokosen utover brettet. Avkjøl granolaen og bland i resten av kokosen og den tørkede frukten. Ha granolaen over i lufttette glass eller bokser.
Granolaen serveres over yoghurt, kesam, cottage cheese eller havregrøt og gjerne sammen med friske bær eller frukt. Et lite kaneldryss er også godt!