4 personer:
600-800 g laksefilet
5 ss pesto
2 dl fløte
1 lime eller sitron
1 pakke spinat
4 egg
Dryss litt olje i en ildfast form og legg laksefiletene i formen. Krydre de med salt og litt sitron- eller limesaft. Stekes i ovn på 125 grader i ca. 30 minutter. Press lett med fingeren på filtene for å finne ut om de er ferdig. Hvis de flaker seg lett er de perfekt saftige.
Til sausen koker du opp fløte og rører inn pestoen. Gi et oppkok rett før servering, ta kjelen av platen og smak til med sitron- eller limesaft.
Ha litt olivenolje og en klatt smør i en stekepanne, ha platen på halv varme. Når det smelter tilsetter du spinaten og venter til den faller litt sammen med å smake til med salt, nykvernet pepper og sitron- eller limesaft.
For å posjere egg koker du opp en liten kjele med vann. Tilsett en spiseskje eddik. Knekk et egg i en liten bolle eller kopp. Dette gir bedre kontroll ved posjering. Bruk en visp til å lage en real virvelvind i vannet og egget nær veggen av virvelvinden. La kjelen stå på lav varme i ca. 2 minutter og ta ut egget med en skje. Gjenta prosessen til du har fire posjerte egg. Server gjerne med pasta.
GOD SPIS!