Italiensk pizza med tunfisk

P1020155
Tunfisk på pizza er faktisk veldig godt, selv om jeg ikke var overbevist selv før jeg smakte på denne. Oppskriften på pizzabunnen kan også brukes til å lage en helt vanlig langpanne-pizza.

3-4 personer

Pizzabunn:
500 g mel
50 g gjær
2 ss olje
3 dl lunkent vann
1 ts salt

Tomatsaus:
5 tomater
1 paprika
1 løk

Pizzafyll:
Tunfisk i vann på boks
Oliven
Rødløk
Ost


Bland alle ingrediensene til pizzabunnen og elt de sammen eller kjør i en kjøkkenmaskin til deigen er glatt og smidig. Heves til dobbel størrelse som tar ca. 30-45 minutter. Del deigen i syv emner og kjevl de ut runde. Prikk bunnene med en gaffel og forstek pizzabunnene i ovn på 180 grader i 3-4 minutter.

Ha litt olje i en kjele og surr løken som du har grovkuttet. Når løken er blank har du i tomatene og paprikaen i grovebiter. Ha også i 1-2 dl vann. La det koke til tomatene har løst seg opp. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser eller hurtigmikser og ha den tilbake i kjelen. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og litt sukker. Gi den et oppkok.

Fordel tomatsaus, tunfisk, oliven og rødløk kuttet i skiver over pizzabunnene. Avslutt med ost. Stekes på 225 grader til osten er gyllen (ca. 5 minutter).

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *