Hjemmelaget hamburger med fetaostkrem

4 personer:
Hamburgerbrød
250 g mel
1 pk tørrgjær
1 ss olivenolje
1,5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 egg til pensling
Gresskarkjerner

Hamburger
400 g karbonadedeig
1 ss potetmel
Cayennepepper
2 fedd hvitløk
Salt, pepper
Vann

Fetaostkrem
50 g fetaost
5 soltørkede tomater
2 ss kesam

Topping
Pesto
Rødløk
Agurk
Oliven
Salat


Bland alle ingrediensene til hamburgerbrødene og elt de i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. La deigen heve under en håndkle i ca. 30-45 minutter. Del deigen i fire like store emner og rull dem som boller. Trykk de litt flate på stekebrettet. Etterhev i 30 minutter og pensle med egg. Strø på solsikkefrø eller sesamfrø om du vil. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Til selve hamburgerne starter du med å blande karbonadedeig, litt salt og potetmel. Tilsett så litt vann til den har en fin konsistens. Ha i finhakket hvitløk og smak til med krydder. Stekes i stekepanne.

Fetaostkremen lages ved å knuse fetaosten i en bolle med en gaffel. Finkutt tomatene og rør de inn sammen med kesam. Når du monterer hamburgeren kan du smøre et tynt lag med pesto på det øverste brødet. Fetaostkremen har du på bunnen og topp med burgeren, salat, rødløk, agurk og oliven.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *