Karbonader med blomkålpure, sautert spinat og sennepssaus

Disse karbonadene kjøpte jeg hos en lokal slakter, så kjøp det beste du får tak i. Lag gjerne karbonadene enkelt selv ved å blande sammen 400 g karbonadedeig, litt salt, 1,5 ss potetmel, 1 egg, pepper og vann til deigen er smidig.


4 personer:
Karbonader
1 stor blomkål
Melk
1 pk fersk spinat
Olje
Sitron
2 dl fløte
2 ts grov sennep
1 ts dijon


Stek karbonadene i en stekepanne eller i en ildfast form i ovnen på 200 grader til de har fått en gyllen overflate. Kutt blomkålen i store biter og kok den mør. Hell av vannet og damp av blomkålen. Kjør blomkålen til pure med litt melk enten med en stavmixer eller i en foodprosessor. Prøv først med 2 dl melk og tilsett mer om nøvendig. Smak til med salt.

Ha litt olje i en varm stekepanne og ha i spinaten. Ha over salt, pepper og litt sitronsaft. En liten klatt smør blir også godt! Rør litt rundt og når spinaten har falt sammen er den ferdig. Dette tar bare et par minutter. Kok opp fløten, tilsett sennepen og rør inn. Smak til med salt.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *