Hjemmelagde pommes frites med parmesandip

Jeg har akkurat lært hvordan man enkelt lager perfekte pommes frites hjemme. Prøv dere også! Passer som en side-dish til både kjøtt, fisk eller kylling.

2 poteter per person
Raps- eller solsikkeolje
Salt
Majones
Kesam
Revet parmesan
Persille
Dijonsennep


Skrell potetene og kutt dem i staver. Ha dem i en bolle, fyll på med kaldt vann og bytt vannet til det ikke lenger kommer hvit stivelse ut av potetene. Ha potetene i en kjele og fyll på med olje til det dekker potetene (kald olje!!)

Sett kjelen på platen med middels varme og la potetene stå i ca. 20 minutter, de potetene er møre inni og gylne og sprø på utsiden. Legg potetene på kjøkkenpapir for å la oljen renne av. Rør sammen 50/50 majones og kesam, parmesan, finhakket persille, 1-2 ts dijonsennep og smak til med salt.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *