Ytrefilet av okse med stekt løk og gulrotpure

4 personer:
800-1000 g ytrefilet av okse
3 løk
Soyasaus
Dijonsennep
Vineddik
8 store gulrøtter
Smør
Melk/fløte


Krydre kjøttet med salt, og pepper og brun det godt på begge sider i pannen. La det ligge i 3-4 minutter på hver side i stekepannen eller ca. 5 minutter på 200 grader i ovnen. La kjøttet hvile i 10 minutter.

Kutt løken i strimler og stek på høy varme i en stekepanne med litt olje. Rør om av og til, det gjør ikke noe om løken virker litt brent noen steder. Når løken er myk og har fått godt med farge heller du på 2-3 ss med soyasaus og la den nesten koke ut. Ha i 1 ss dijon og 2 ss vineddik og rør sammen mens det koker. Ha gjerne i litt stekesjy fra kjøttet hvis du har. Smak til med pepper og gjerne finhakket persille.

Skrell og kutt gulrøttene i chunky biter. Kokes møre i vann. Ha de i en foodprosessor eller hurtigmixer sammen med litt av kokevannet, en klatt smør og litt melk eller fløte. Kjør sammen til en glatt pure, smak til med salt og evt. litt cayenne-pepper.

Servèr gjerne med hjemmelagde pommes frites som du finner oppskriften på her.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *