Ytrefilet av okse med spinatpurè og bakte gulrøtter


4 personer:
600-800 g ytrefilet av okse
1pk fersk spinat
Melk/fløte
1 løk
1 fedd hvitløk
8 gulrøtter
Sopp


Fres løken og hvitløken i en kjele til den er gyllen og tilsett vasket spinat. Når spinaten har falt sammen kjører du det til pure i en food-prosessor med en klatt smør og litt melk eller fløte. Ha pureen tilbake i kjelen og smak til med salt. Ikke la den koke for lenge da blir den brun. Kutt gulrøttene i staver og ha de i en ildfast form, krydre de med salt og pepper og vend de i litt olje. Stekes på 180 grader til de er møre.

Krydre kjøttet med salt, pepper og litt cayennepepper. Stek det i en varm stekepanne med litt raps- eller solsikkeolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe. Stek det ferdig i ovn i ca. 5 min. på 180 grader eller til steketermometeret viser 48 grader. La kjøttet hvile i 5-10 minutter. Soppen kuttes i båter og stekes i stekepannen. Kok ut stekepannen med litt vin og ha i litt soya, smør og sennep hvis du vil, så har du en enkel sjy. Du kan også servere ovnsstekte amandine-poteter til eller noe annet om du ønsker!

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om innlegget falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *