Risotto med torsk, asparges og syltet rødløk

P1030263

Det er en kunst å lage perfekt risotto, men hvis du er både tålmodig og oppmerksom skal det ikke så mye mer til. Hvis den ikke glir av sleiva når du anretter, så har den stått for lenge. Risottoen skal nemlig serveres når den fortsatt kan «flyte» lett utover tallerkenen. Men det skal sies at det er en rett vel verdt å lære seg å lage!


4 personer:
300 g torskeloin
200 g risottoris
1 sjalottløk
ca. 6 dl kyllingkraft
1 pakke aspargestopper
Østersopp
6 rød småløk
Parmesan
1 sitron


Finkutt sjalottløken og stek den blank i en sauteringspanne med litt olje. Rør inn risen og la den også frese litt sammen med løken. Ha på medium varme og hell på kyllingkraft så det så vidt dekker risen. Når kraften nesten har kokt inn heller du på litt mer, og slik fortsetter du helt til riskornene er møre. Det siste av kyllingkraft du heller i må ikke koke så mye inn.Husk at parmesanen og grønnsakene vil tykne risottoen litt.

Skjær torskeloinen i tynne skiver og legg den i en medium varm stekepanne med litt olje i. Det skal ikke mange sekundene til før de er gjennomstekte. Dryss over litt sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Småløken renses, deles i to på langs og kokes i vann til de er møre. Hell av vannet, tilsett litt sitronsaft eller eddik og smak til med litt salt.

Tilsett stekt sopp, aspargestoppene kuttet i passe biter og revet parmesan i risottoen. Smak til med salt og sitronsaft. Anrett på tallerken med torskeskivene og syltet løk.

P1030265

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» nederst på siden hvis du likte innlegget!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *