Spicy chutney av eple og rødløk

P1030392

Når jeg lager indisk mat er chutney et høyst nødvendig tilbehør, og det fine er at du kan lage det av nesten hva som helst. Jeg syns både plommer, nektariner, fersken, mango og epler er ypperlig å lage chutney av. Bruk derfor det du har eller det du liker.

Chutney kan også passe ved siden av en gryterett, søndagssteken eller enkle retter av svin og kylling. Ved å utelate eller redusere mengden chili er det også et veldig godt tilbehør til ost!


2 epler
1 rødløk
2 ss sukker
2-3 små sterke chili eller 1-2 store chili (sterkt)
1/2 dl hvitvinseddik
1/4 dl vann


Skrell eplene, fjern kjernene og kutt eplekjøttet i terninger. Rødløken deles først i to og deretter i skiver. Chilien finkuttes. Hvis du ikke liker det veldig sterkt er det bare å redusere mengden chili. Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke på middels varme til væsken er kokt inn og eplene er møre. Serveres avkjølt.

GOD SPIS!

P1030387P1030389

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *