
Det er kanskje godt at jula er bak oss og at det snart er vår, men det finnes en måte å lure med oss noe av det beste uten at det går for mye utover nyttårsforsettene! Jeg vil gjerne dele oppskriften på sashimi av torsk med avokado- og ertekrem, bacon og granateple med dere, som er inspirert av den tradisjonelle norske lutefiskmiddagen.
Ca. 300 g benfri torskeloin
1/2 pk frosne erter
1 avokado
1 granateple
100 g bacon
Rømme/Creme fraiche
Sitron
Soyasaus
Brunt sukker
Frys fisken i minst 1 døgn før du skal bruke den. Det bør du gjøre for å drepe eventuelle parasitter som kan være i fisken, men også fordi halvfrossen fisk er mye lettere å kutte i tynne, fine skiver. Legg skivene på tallerkener eller et serveringsfat, så er de ferdig tint til servering.
Legg ertene i en bolle og ha i litt vann, så de tiner. Ha ertene, avokadoen, ca. 3 ss rømme eller creme fraiche i en blender og kjør det til en glatt krem. Smak til med sitronsaft og salt. Rens granateplet.
Smelt en skje brunt sukker i en kjele og ha i 1 dl soyasaus. Kokes opp og smakes til med litt sitronsaft. Avkjøles. Baconet kuttes i små terninger og sprøstekes.
Sashimien toppes med avokado- og ertepureen, sprøstekt bacon granateple og soyasjy.
GOD SPIS!
