
Crispy duck er en av mine favorittretter og det er så lett å lage!
Det er samme konseptet som taco i lompe, men på et helt annet nivå!
Hoi sin saus, lomper og bambusbeholder får du forresten kjøpt på asiatiske matbutikker.
4 personer:
3-4 andelår
Rapsolje
4 gulrøtter
1 pk vårløk
1 agurk
Hoi Sin saus (Puré av soyabønner)
Lime
Peking duck wrapper (Asiatiske lomper)
Legg andelårene i en middels stor kjele og hell i rapsolje til lårene dekkes. Sett på lav til middels høy varme og la det stå i 2-3 timer. Det skal kun småputre. Anda er ferdig når kjøttet lett slipper lårene. Ha lårene over i en ildfast form og grill det i ovnen på høy varme for å crispe opp skinnet. Kjøttet kuttes av beina og i mindre biter rett før servering.
Kutt agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. 1-2 dl hoi sin vannes ut med kaldt vann for en litt tynnere konsistens. Smak til med limesaft.
Legg en bit med bakepapir i bambusbeholderen. Legg lompene frosne oppi. Ha litt vann i en kjele eller stekepanne som er bred nok til beholderen og kok opp på høy varme. Sett beholderen i kjelen/stekepannen og la det dampe i ca. fem minutter.
GOD SPIS!



Klikk gjerne «liker» eller del innlegget om du likte det!