Focaccia med frisk oregano, tomater og mozzarella

P1010058
Denne focacciaen er perfekt å bruke på tapasbordet, til forrett sammen med spekemat og aioli eller som tilbehør til pastaretter og supper.

30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g mel
2 ss sukker
1 ts salt
1 pk småtomater delt i to
Frisk oregano
2 stk mozzarella
Olivenolje
Maldonsalt


Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett mesteparten av melet, sukker og salt. Deigen skal ikke være fast, men om det er veldig klissete kan du tilsette mer mel. La deigen heve under en håndkle på et lunt sted i ca 30 minutter. Kle en stor kakeform eller et lite stekebrett med kant med bakepapir og dryss litt olivenolje på bakepapiret. Ha i deigen, dryss litt olivenolje over deigen også og press den utover med fingrene.

Sil av, tørk og kutt opp mozzarella i passe store biter og dytt bitene ned i deigen fordelt utover. Press også nedi halve småtomater og frisk oregano. Dryss over maldonsalt til slutt. La deigen heve i nye 30 minutter. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Servèr til pastaretter etc. eller med spekemat og aioli.

GOD SPIS!

P1010059

Klikk gjerne «liker» nederst på siden og du likte innlegget!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *