Jordskokksuppe med stekt sopp og persilleolje

P1030169

Jordskokken tvinger deg til å jobbe for maten fordi det kan være riktig så fortvilende å skrelle den. Men kommer du deg gjennom det, så er det en veldig takknemmelig grønnsak som ikke krever så veldig mye mer. Det må også sies at jobben det koster deg er vel verdt det!


4 personer
400 g jordskokk
Melk
Sopp
Persille
Rapsolje


Skrell jordskokken og legg den i vann etterhvert, så den ikke oksiderer. Hell av vannet, ha jordskokkene i en kjele og hell på med melk, så det så vidt dekker. Kok jordskokkene møre i melken før de kjøres til suppe i en foodprosessor eller med en stavmixer. Ha i mer melk om suppen blir for tykk og smak til meg salt.

Stekt sopp er utmerket som tilbehør. Jeg anbefaler kantarell, når det er i sesong på høsten!

Hvis du vil gi suppen det lille ekstra, kan du lage persilleolje ved å kjøre persille og rapsolje så glatt som mulig i en foodprosessor. Ha oljen over i en kjele, kok opp og la det koke i 30 sekunder. Siles gjennom et sileklede eller en veldig fin sil. Avkjøl.

Ved servering kan du bruke en stavmixer til å skumme opp suppen. Det gjør suppen luftig samtidig som det er veldig fint! Sett kjelen litt på skrå mens du bruker stavmixeren for mest mulig skum. Ha stekt sopp i suppeskålen og hell suppen over. Legg over en ekstra skje med skum og avslutt med npen dråper persilleolje.

GOD SPIS!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *