Norske oster med daddelkompott

P1030339

Ost er en fantastisk avslutning på et måltid om du ikke er så glad i dessert. Det er også lov med både ost og dessert for dem som er like glad i begge deler! Jeg anbefaler å se etter norske oster i butikkene, det er mye bra. Her har jeg brukt Ingers Blå fra den Blinde ku og Solglad fra ysteriet Himmelspannet i Hemsedal.


Ost
10-12 dadler
Saften fra 2 klementiner
1 liten finhakket sjalottløk
1 ts revet ingefær
Knekkebrød, godt brød (f. eks. frukt- og nøttebrød) eller kjeks.


Velg oster du liker, men prøv gjerne noen av de norske! Velg selv om du legger på et godt stykke av én god ost eller mindre biter av to eller tre oster. La osten temperere seg på tallerken før servering.

Bruk en liten kniv og åpne daddelen og ta ut steinen. Kutt dadlene i grove terninger og ha de i en kjele med saften fra klementinene, sjalottløken og ingefæren. Tilsett også et par spiseskjeer vann. La det koke et par minutter. Avkjøl.

Oppskrift på hjemmelagde knekkebrød finner du her.

Server osten(e) med en skje daddelkompott og det du velger av knekkebrød, brød eller kjeks.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om du syntes innlegget var interessant!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *