Hjemmelaget byggriskrem

P1030722

Hos oss er det tradisjon med riskrem på julaften, og aller helst skal det være nok til å mumse gjennom romjulen også. Her om dagen lagde jeg en litt sunnere versjon av klassikeren som jeg nok ikke kommer til å spise på julaften, men året har jo mange andre dager!


6 personer:
80 g byggryn
6 dl melk
3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang
Sukker
Bær
Potetmel


Legg byggrynene i oppkokt vann over natten. Bytt ut vannet og kok grynene i 15 minutter. Hell av vannet ha i melken, vanijestangen, og en klype salt. La det putre i 30-40 minutter på svak varme. Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg. (Du kan også smake til med sukker her hvis du vil, jeg har kun brukt sukker i kremen).

Avskjøl grøten og lettpisk fløten med så mye sukker du ønsker. Ikke la kremen piskes for stivt, da blir riskremen tørr! Vend så byggrøten inn i kremen med en slikkepott og sett kaldt til servering.

Til bærsaus brukte jeg frosne jordbær som jeg kokte opp med litt sukker og litt vann nederst i kjelen. Jevn bærkompotten med potetmel og sett til avkjøling. Tips: Ha i litt sitronsaft i kompotten hvis du bruker røde bær, da fremhever du fargen!

Byggriskremen serveres med jordbærkompotten over.

GOD SPIS!

P1030718P1030717

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *