Stekt sild med potetsalat

P1030138

Hadde det ikke vært for sild og potet, så er det ikke sikkert Norge hadde vært det samme som det er i dag. Men sild er en veldig smakfull matfisk som jeg syns fortjener å komme tilbake på norske middagsbord. Her er min versjon av sild og potet:


2-4 sildefileter per person
Poteter
Creme fraiche
Dill
Gulrøtter


Skrell potetene, kutt dem i grove biter og kok dem møre. Damp dem godt av, rør inn passe med creme fraiche, hakket dill, pepper og smak til med salt. Kok gulrøtter i skiver til de er møre og bland de gjerne inn i potetsalaten, eller la dem trekke til seg smakene i stekepannen etter fisken er stekt.

Vend sildefiletene i en melblanding med salt og pepper (Man må tåle litt bein i sildefileten!) Stek dem i en varm stekepanne med litt olje. Når du ser at fiskekjøttet begynner å bli gjennom stekt, kan du godt ha i en spiseskje med smør i stekepannen og et fedd hvitløk som du lar frese litt i smøret. Tipp stekepannen litt mot deg slik at smøret samler seg og bruk en spiseskje til å helle smøret over filetene til det nesten ikke er flytende smlr igjen i pannen.

GOD SPIS!

P1030140P1030143

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *