Crepes med skogsbærkompott og yoghurtkrem

crepe

Jeg er lærerstudent på restaurant- og matfag for tiden og denne desserten er fra en leksjon jeg hadde om kokkfaget. Med vilje gav jeg elevene en stor utfordring: De fikk 1 1/2 time på seg til å lage en tre-retters middag! Formålet med undervisningen denne dagen var at de skulle kjenne godt på stresset, og om maten ble en katastrofe, så lå det mye læring i det også.
MEN jammen overrasket de meg og serverte oss lærerne fantastisk god mat! Her er desserten:


6 personer: Crepes (12 stk.)
200 g hvetemel
En klype salt
50 g sukker
6 dl melk
2 egg

Ha mel i bollen, tilsett mel og rør til en glatt røre. Tilsett egg, sukker og litt salt. Rør det til en røre og la den stå i to timer. Stek 12 tynne pannekaker. Legg papir mellom pannekakene.


200 g skogsbærblanding (gjerne frosne)
Sukker
Potetmel
Yoghurt
Melis
Vaniljestang

Bærene kokes opp med litt vann og passelig med sukker. Ta kjelen av platen. La det stå litt så det ikke er glovarmt og jevn så bærene med potetmel, så den blir passe tykk. Husk at potetmel ikke tåler koking! Avkjøl kompotten. Sil yoghurten ved å bruke et kaffefilter, sileklede eller lignende i en sil. Ha yoghurten i og la det stå til litt av væsken har rent ut. Smak så til med melis og evt. frøene fra en vaniljestang. Server de franske pannekakene med en god skje skogbærblanding og yoghurtkrem.

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *