Hjemmelaget aioli på 20 sekunder (Video!)

Dette er ikke helt den riktige måten å lage majones på etter boka, men den er mye raskere når man først får det til. For å forebygge at majonesen sprekker er det er fordel å ha romtempererte råvarer og ikke å være for rask med å bevege på stavmikseren. Sennepen hjelper også til på emulsjonen. Lykke til!


2 eggeplommer
1 egg
1 ss dijonsennep
3 dl rapsolje
Sitronsaft
Cayennepepper
1 fedd hvitløk (aioli)
Salt


Ha først eggene og sennepen i en smal og høy beholder. Hell så oljen forsiktig oppi. Ha i saften fra en halv sitron og evt. hvitløk hvis du lager aioli. Sett stavmikseren forsiktig helt ned i bunnen av beholderen. Start stavmikseren og hold den stille helt til du ser det begynner å tykne i bunn. Deretter fører du stavmikseren forsiktig oppover til all oljen er emulgert. Du må ha stavmikseren i gang hele tiden! Smak til med salt, cayennepepper og eventuelt litt mer sitronsaft. Og vips så har du hjemmelaget aioli!

GOD SPIS!

P1030601

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *