Spagetti bolognese med tunfisk

P1030674P1030670

Personlig syns jeg tunfisk passer utmerket som erstatning til vanlig kjøttsaus, og sunnere er det også! Siden tunfisken er mild og kjøttaktig på smak, tror jeg også barna kan like den godt. Bruk de grønnsakene du selv liker eller pleier å ha i en kjøttsaus. Hvis du har kresne barn kan du lett gjemme mange grønnsaker i tomatsausen ved å kjøre dem til purè med stavmikseren. Bare et tips!


4 personer
3 bokser tunfisk i vann
1 boks tomatpurè
2 bokser hakkede tomater
1/2 boks lett creme fraiche
1 stor løk
1 fedd hvitløk
4 staver stangselleri
1 stor paprika
Pasta


Kjør tomatpurè, hakkede tomater og hvitløk til purè med en stavmikser. Kutt alle grønnsakene i små terninger og fres dem i litt olje og hell i tomatsausen og creme fraiche. Kok det opp og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker om sausen er litt sur. Hell vannet av tunfisken og ha fisken i sausen. Tilsett hakket frisk persille rett før servering.

Sausen serveres over pasta og gjerne med salat til.

GOD SPIS!

P1030667P1030669

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!

5 kommentarer

 1. Ole johan

  Hei

 2. Fantastisk god oppskrift!
  Enkel å lage og smaker utrolig godt! 🙂

  1. Hei Miriam! Kjempehyggelig å få tilbakemelding på at oppskriften fungerer. Takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar 🙂

   -Helene

 3. Helge87

  Snadder! Ny fiskefavoritt. Jeg som kun lager til meg selv spica den opp litt med femdobbel mengde hvitløk og litt chilli. Men sykt godt

  1. Hei, Helge.
   Så hyggelig at den falt i smak! Helt enig med deg at det funker veldig godt å spice den enda mer opp. Tror kanskje det blir denne til middag en dag snart. Takk for hyggelig tilbakemelding.

   -Helene

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *