Appelsin- og melkeis med syltet appelsinskall

P1040153

Denne appelsinisen er like god hele året, men kanskje ekstra passende og morsom å servere til dessert nå i påsken! Melken gir isen en litt rundere smak, men du kan lage sorbet på kun appelsinjuice og sukkerlake også hvis du vil.

Det er en fordel å ha ismaskin, så invester gjerne i en hvis du har mulighet. Hvis ikke så må du sette smeten i fryseren og røre litt i den en gang i timen til den fryser.


3 dl melk
4 dl saft av ferskpressede appelsiner
Sukkerlake


Start med å filetere appelsinene. Kutt appelsinskallet i strimler og kok det opp tre ganger i vann. Bytt vann mellom hver gang. Kok det så opp en siste gang i 1/3 vann og 2/3 sukker. Sukkerlaken skal dekke appelsinskallet. Legg strimlene på et brett til avkjøling.

Bruk sukkerlaken fra appelsinskallet og bland den sammen med melk og saft fra appelsinene. Ha gjerne i mer sukkerlake hvis den ikke blir søt nok, men hvis smeten blir altfor søt vil ikke isen fryse. Kjør isen i en ismaskin, ha isen i en boks eller bolle og sett den i fryseren.

Ta gjerne isen ut 15-20 minutter før servering, så den mykner litt. For best mulig konstistens kan du gjerne jobbe litt med isen ved først å bruke en varm spiseskje til å hakke den opp og deretter stryke over med baksiden av skjeen. Gjenta til isen har perfekt konsistens! Anrett isen med det syltede appelsinskallet.

GOD SPIS!

P1040149P1040142

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *