Grillet asparges med hollandaise

P1040012

Det er vår og endelig asparges-tid! Aspargesen er så god at den nesten kan stå alene på en tallerken, men den passer ypperlig sammen med både fisk og kjøtt til forretter, hovedretter og tilbehør til tapas eller grillmat.

Asparges med hollandaise er en klassiker og er en veldig god, men enkel forrett. Passer for eksempel bra som forrett til påskelammet!


3 asparges per person
Olivenolje
Sitronsaft
250 g usalta smør
2 dl hvitvin eller hvitvinseddik
1/2 løk
Hel pepper
3 eggeplommer


Kutt av et par cm nederst på aspargesen. Skrell nederste del av stilken og kok de et par minutter i lettsaltet vann. Ha de over i kaldt vann, så de avkjøles. Tørk de av på kjøkkenpapir og grill de i en grillpanne rett før servering, så de får et fint grillmønster på seg. Vend de inn i litt olje, sitronsaft, salt og pepper.

Hollandaise lager du ved å smelte smøret forsiktig. Sett det så til siden og la melkeproteinene falle til bunnen. Imens har du hvitvin og/eller hvitvinseddik i en kjele sammen med oppkuttet løk og hel pepper. Lag en hvitvinsreduksjon ved å la det koke inn til ca halvparten. Sil hvitvinsreduksjonen, la den avkjøles litt og bland den sammen med eggeplommene i en bolle.

Kok opp et vannbad med litt vann i bunn. Bollen med eggeplommene må passe til å stå over kjelen uten at vannet berører bollen (da blir det for varmt). Når vannet koker, setter du bollen over kjelen mens du pisker konstant. Hell i smøret i en tynn stråle til bunnfallet kommer til syne. Dette skal du ikke ha med i sausen. Når alt smøret er rørt i kan du ha i litt vann hvis sausen er veldig tykk og smak til med salt og eventuelt litt sitronsaft.

Servèr de grillede aspargesene med en god spiseskje hollandaise over. Hvis du ønsker kan du også anrette med et par tynne skiver spekeskinke.

GOD SPIS!

P1040010P1040014P1040011

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *