Stekt lam med norske rotfrukter og gnocchi

P1030211

Endelig er påsken her og det er for mange en tradisjon med lam. For de fleste er det nok tradisjonen tro å lage en god, gammeldags lammesteik. Men hvis du tør å strekke grensene litt, så anbefaler jeg denne litt mer utradisjonelle lammeretten med norske rotgrønnsaker og gnocchi.


180 g filet av lam per person
500 g skrelte poteter
2 eggeplommer
100 g hvetemel
50 g parmesan
Neper
Reddik
Pastinakk


Lammefileten brunes på alle sider i en varm stekepanne i litt rapsolje. Ha gjerne i en klatt smør på slutten med en knust fedd hvitløk og rosmarin eller timian. Bruk en spiseskje til å helle litt av smøret over kjøttet også. Lammet stekes ferdig i ovn på 180 grader i 5-10 minutter avhengig av hvor tykk fileten er. La det hvile tilsvarende tid på benken før det kuttes opp i skiver.

Gnocchi lager du ved å skrelle og koke potetene, damp de godt av. Mos potetene og la det avkjøle seg litt før du blander inn mel, parmesan og eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Deigen skal være tørr, men lett å rulle, så tilsett mer mel om nødvendig.

Ha litt mel på bordet, rull ut deigen til en tynn pølse og kutt i biter på 1-2 centimeter lange. Gnocchien kokes i lettsaltet vann og er ferdig når de flyter til overflaten. Legg de på en oljet brett. De kan spises som de er, men de kan også stekes i en varm stekepanne for en sprø skorpe med myk kjerne.

Grønnsakene vaskes og kuttes i biter. Ha de i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Stekes møre i ovn på 180 grader i 25-35 minutter.

GOD SPIS!

P1030208

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *