Hjemmelaget sushi: Maki og Ura-Maki

Reklame


P1040356

2 personer:
2 pk Lofoten Sushiris
1 pk Lofoten Sushilaks
1/2 agurk
1/2 avokado
100 g frosne erter
4 ss rømme
1/2 sitron
Wasabi
Syltet Ingefær
Nori-ark
Soyasaus
Riseddik
Sesamfrø


Fisk som brukes til sushi skal helst fryses i et døgn. Ta ut fisken en times tid før den skal kuttes. Det gjør ikke noe om den er litt frossen, det gjør det lettere å kutte tynne skiver.

Start med Lofoten Sushiris og følg anvisningen på pakken. Den er klar på kun 90 sekunder! Ha i litt sukker og eddik og bruk en gaffel til å fordele det i risen. Vær forsiktig så du ikke moser risen for mye.

Kutt en agurk på langs, ta ut innmaten med en skje og kutt den så i lange, tynne strimler. Laksen kuttes på samme måte og i omtrent lik størrelse. Sesamfrøene ristes i en tørr, varm panne til de er gylne.

Avokado, erter, rømme, saften fra en halv sitron kjøres til en glatt purè i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt.

Pakk inn bambusmatten i plastfolie, så blir rengjøringen enklere. Ha litt vann i en skål med noen dråper riseddik til å fukte hendene med. Når det er gjort er alt klart til å begynne å rulle sushi!

lofoten1

Maki:
Legg et nori-ark på bambusmatten, fukt hendene og fordel halve pakken med ris utover. La det være igjen litt ark uten ris øverst. Legg på laks og agurk og stryk gjerne litt wasabi på laksen. Ha også på en stripe med avokado- og ertepureen.

Brett enden du har mot deg over laksen og agurken og stram til med fingrene langs hele rullen. Fukt den øverste delen av nori-arket med eddikvannet ved å bruke fingrene. Dette skal lime sammen maki-rullen. Rull deretter resten så stramt som mulig. Hver rull kuttes i åtte biter.

lofoten2

Ura-maki:
Start med å fordele halve pakken med ris utover bambusmatten. La det være igjen noen centimeter øverst og nederst, så det er lettere å rulle. Legg så på et halvt ark med nori, og deretter laks, agurk og purè. Rull på samme måte. Rull den til slutt i ristede sesamfrø og kutt den opp i åtte biter.

lofoten3P1040360P1040361P1040362

Servér maki med syltet ingefær og soyasaus!

GOD SPIS!

Klikk for oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du kan lage nigiri og sashimi også 🙂

Video fra Lofoten: Hvordan lage sushi på 1-2-3 – Maki

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *