Reklame

2 personer:
2 pk Lofoten Sushiris
1 pk Lofoten Sushilaks
Wasabi
Riseddik
Sukker
Syltet ingefær
Soyasaus
Fisk som brukes til sushi skal helst fryses i et døgn. Ta fisken ut av fryseren en times tid før den skal kuttes. Det gjør ikke noe om den er litt frossen, det gjør det lettere å kutte tynne skiver.
Start med Lofoten Sushiris og følg anvisningen på pakken. Den er klar på kun 90 sekunder! Ha i litt sukker og eddik og bruk en gaffel til å fordele det i risen. Vær forsiktig så du ikke moser risen for mye.
Bland vann med noen dråper eddik i en skål.

Laksen kuttes i tynne skiver.

Fukt hendene med eddikvann og ta en god spiseskje ris i den ene hånden. Form til små, ovale egg ved å klemme sammen håndflaten. Legg risballen i den andre hånden og gjør det samme til risen sitter godt sammen.
Smør gjerne litt wasabi hver risball og legg en tynn skive med laks over.


Servér nigiri med syltet ingefær og soyasaus!
GOD SPIS!
For å få oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du kan lage maki og ura-maki også, klikk her.
Video fra Lofoten: Hvordan lage Sushi på 1-2-3 – Nigiri
Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak!