Ukens tre-retter på bålet: Mozzarella med spekeskinke | Pølser med hjemmelaget tilbehør | Kakao med grillet appelsin

bål4

Det er endelig påske, og ukens tre-retter kan du faktisk kokkelere rett på bålet eller grillen. Finn frem det du har av mat på hytta, gjør noen forberedelser, og ta med hele familien UT på lunsj eller middag!

Hvis du ikke har alt som jeg foreslår av råvarer, så se etter om du har noe i kjøleskapet eller kjøkkenskapet du kan bruke istedenfor. Mozzarellaen kan byttes ut med en annen ost og spekeskinken kan byttes ut med kokt skinke f. eks. Eller kanskje det er en ingrediens som maten blir like god uten? Har du ikke majones, så lag potetsalaten uten. Det går også an å lage potetmos hvis du kun har melk f. eks. Det viktigste er å komme seg ut på tur med venner og familie!

NB! Vær forsiktig når du tenner bål i naturen. Fra 15. april-15.september er det restriksjoner på å gjøre opp ild i skog og mark, men det er viktig å være fornuftig hele året!

bål5
P1030930

FORRETT: Mozzarella med spekeskinke
Ingredienser:


1/2 pk mozzarella per person
4 skiver spekeskinke per person


Sil av mozzarellaen, tørk den av på et kjøkkenpapir og kutt den i tykke staver. 1/2 mozzarella skal bli 4 staver. Rull hver ostebit inn i en skive spekeskinke. Fest den på en selvspikket grillpinne og grill over bålet til osten begynner å smelte og spekeskinken har fått en gyllen skorpe.

bål1P1030963

HOVEDRETT: Pølser med løkkompott, syltet agurk og potetsalat
Ingredienser:

1 potet per person
1/2 løk per person
1/4 agurk per person
Rømme
Majones
Soyasaus
Eddik
Sukker
Olje
Pølser
Lomper/brød
Ketchup og Sennep


Løkkompott:
Kutt løken i skiver og stek den i litt rapsolje på høy varme. Det gjør ikke noe om den brenner seg litt her og der. Rør av og til. Når løken er mørk gyllen har du oppi en dæsj soyasaus, eddik og litt sennep. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Agurksalat:
Agurken kuttes i tynne skiver. Bland sammen litt vann, eddik, sukker, salt og pepper og legg agurkskivene oppi. La det godgjøre seg en halvtimes tid.

Potetsalat:
Skrell potetene og kutt dem i terninger, kok dem møre og damp dem av. Bland inn litt majones og rømme, salt og pepper, og rør det godt sammen.

bål3

Det er ikke noe galt i å bruke ferdigkjøpt ketchup og sennep, men hvis du har lyst å lage dette også, så finner du oppskrift på hjemmelaget ketchup her og hjemmelaget sennep her.

DESSERT: Kakao med grillet appelsin

P1030995

Ingredienser:
Kakao
Vann/melk
Sjoklade
Appelsin


Bruk en kaffekjele eller lignende og kok opp kakao med melk eller vann etter hva du har eller ønsker. Smelt gjerne i litt sjokolade på slutten om du har! Du kan også lage ferdig kakaoen på hytta og ta den med på termos!

Appelsinen kuttes i tynne skiver og grilles litt i en stekepanne før dere drar eller på bålet. Legg en skive grillet appelsin i hver kopp og hell oer rykende varm kakao. Appelsinskiven er kjempegodt å spise til slutt!

bål2

GOD TUR!

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriftene falt i smak!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *