Hjemmelaget spinatpasta

P1040058

Disse søte små sommerfuglene med smak av spinat er det elever ved Lørenskog Vgs som har laget og produsert opp for salg til påskemarkedet vi hadde før ferien. Veldig enkle å lage, men litt tidkrevende om du skal lage mye. Kanskje en fin familieaktivitet?

En kjempefin gave å gi bort også til den som har alt, men som ikke får nok av god mat 🙂


Ca. 450 g durumhvete eller hvetemel
4 egg
1 ss olivenolje
200 g fersk spinat


Start med å rense spinaten hvis den har tykke stilker. Kok opp vann og ha spinaten oppi til den faller sammen, dette tar mindre enn ett minutt. Hell av vannet og ha spinaten i iskaldt vann til den er avkjølt. Klem ut så mye vann du klarer av spinaten og mos den med en stavmikser.

Bland spinat, mel, egg og olje i en hurtigmikser med knivblader og kjør alt sammen til en deig. Elt godt sammen for hånd til slutt, pakk pastadeigen inn i plast og la den hvile kjølig i 30 minutter. Deigen skal ikke være klissete, så tilsett mer mel om nødvendig.

Bruk en pastamaskin og rull ut pastaen til det nest tynneste eller et hakk tykkere. Bruk en kniv eller pizzaskjærer til å kutte vannrett, og en rulle med bølgete blad til å kutte loddrett. Du skal ende opp med firkanter som er hvertfall 3 cm lange og 1,5 cm brede. Klem sammen firkanten på midten på langsiden og legg på brett.

Pastaen kan tørkes på brett i et døgn før den pakkes, eller kokes med en gang i saltet vann 🙂

spinatpasta

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *