Asiatisk «stir fry» med granateplesalat og avokadopure

P1040374

Det er egentlig ingen oppskrift på denne retten for jeg tok bare det jeg fant i kjøleskapet, og merkelig nok er det alltid i slike tilfeller middagen blir best! Bruk derfor gjerne det du allerede finner på ditt eget kjøkken av kjøtt, grønnsaker og asiatiske sauser. Det eneste jeg virkelig anbefaler å kjøpe er koriander om du ikke allerede har det hjemme 🙂


4 personer:
400-600 g karbonadedeig, strimlet biff- eller svinekjøtt, kylling etc.
1 stor løk
Hvitløk
3 gulrøtter
1/2 blomkål
Sopp
Koriander
Fishsauce
Chilisauce
Beansauce
Soyasaus
Sesamolje

Salat:
1 granateple
1/2 agurk
3 tomater
Sesamfrø
Salat

Avokadopure:
Avokado
Rømme/Kvarg etc.
Sitronsaft

Stek kjøttet i en varm stekepanne med litt olje. Når kjøttet har fått en godt brunet skorpe kan du tilsette løk, hvitløk og sopp som er kuttet i passe biter. La soppen og løken bli litt stekt før resten av de oppkuttede grønnsakene tilsettes. Stek det videre på høy varme i et par minutter. Til slutt har du i et par spiseskjeer fishsauce, litt soyasaus, en teskje sesamolje, 1-2 dl bønnesaus, og eventuelt litt chilisaus hvis du liker det sterkt. Smakes til. Bland inn grovhakket koriander rett før servering.

Alt til salaten renses og kuttes og blandes. Dryss over ristede sesamfrø til slutt.

Kjør avokado, rømme eller kvarg og litt sitronsaft i en blender eller med en stavmikser til du får en glatt purè. Dette er et godt tilbehør i seg selv, men hjelper også på styrken om du har hatt i mye chili 🙂

Serveres med kokt ris!

P1040380P1040375

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» om oppskriften falt i smak! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *