Munker uten munkejern med sukker og kanel

P1030472

Disse små godsakene lager jeg alltid av «hullet» til donutene, altså det som blir til overs av deig når man stikker ut donuts. Viktig at ingenting går til spille!

Hvis du vil så kan du gjøre det samme. Oppskriften på donuts finner du her. Men hvis du kun ønsker å lage munker er det bare å følge oppskriften nedenfor 🙂


1,6 dl melk
25g gjær
15g smør
75 g sukker
1/2 ss vaniljesukker
1/4 ts kanel
1/2 klype salt
1egg
310 g mel


Smelt smør og ha i melken, la blandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i væsken og kjør i kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene. Elt i ca fem minutter til deigen slipper bollen. Hev deigen i 45 min-1 time, til deigen har dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut til ca 1 1/2 cm tykkelse. Bruk et melkeglass til å stikke ut store munker eller eggeglass/shotglass til å stikke ut små munker. Heves i nye 45 minutter.

Varm oljen til 180 grader eller til det begynner å bruse godt rundt en tresleiv du stikker i oljen. Friter munkene til de er godt gylne og rull de i kanel og sukker. Munkene kan også fylles med vaniljekrem eller syltetøy! NAM!

P1030478P1030474

GOD SPIS!

Klikk gjerne «liker» hvis oppskriften falt i smak! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *